En forbinder kan være en line med glidelås, fast line, fald-,miniblok mm. Der bruges karabinhage til at koble sig af og på med. En karabinhage benyttet til faldsikring skal være 2 trins låst, så man ikke kan koble sig fra ved et uheld. Uanset hvad man bruger som forbinder, skal den (som alt andet faldsikringsudstyr), have et årligt servicetjek af en certificeret person.

Forbinderen skal passe til arbejdet og placering af ankerpunkt(er). Her skal man vurdere om det skal have en falddæmpende- eller faldhindrende effekt.

Faldhindrende faldsikring

Et faldhindrene system betyder at man IKKE kan nå ud over kanten. Hvis der en fri faldhøjde imellem 2 til 3,5 meter og der ikke er opsat en anden sikkerhedsforanstaltning eller afmærkning af 2 meter fra kant, SKAL der benyttes faldhindrene faldsikring. For at det betegnes som faldhindrende må et evt. fald ikke overstige 0,5 meter. Udstyret kan bestå af et støttebælte og en line på max 2 meter, som er koblet på et wiresystem der er ført 2,5 meter langs fra kanten. –  Så længe et fald vil resultere i alvorlig skade på personen, vil en faldhindrende faldsikringsløsning være det mest optimale. 

Falddæmpende faldsikring

Et falddæmpende system skal være udstyret med én falddæmper, der absorbere kraften i faldet. Linen og falddæmper må til sammen ikke overstige 2 meter i faldet, og må kun benyttes af personer under 100 kg, som udstyret er testet til. Ved brug af justerbar line med glidelås skal der være en fri faldhøjde på 3,5 meter, som øges hvis der er risiko for pendulering. Ved brug af en fast line og en falddæmper på 1,5 meter, skal frihøjden være mindst 6,5 meter. Med et falddæmpende system skal arbejdsgiveren sikre at kanten ikke er skarp og kan skære forbinderen over ved kraften i faldet. Kanten skal mindst have en runding på 0,5 mm i radius. Hvis den er mindre skal den afskærmes. 

Faldhøjde

Det anbefales at man max bevæger sig 30 grader til siderne ud fra ankerpunktet for at undgå penduleffekt. Det vil sige et sving der opstår ved fald, der kan forårsage alvorlige skader på personen, ved at ramme forskellige genstande og selve bygningen. Linen kan også være trukket ud i en længde, der når jorden ved svinget, afhængig af den frie faldhøjde. Faldsikringen har i dette tilfælde ingen effekt.